Glas in Lood van Noordman beweegt het licht

De ontstaansgeschiedenis van de huidige glas in loodtechnieken begon vele eeuwen geleden in het oude Egypte.Niet lood maar hout en brons waren toen de profielmaterialen. Via de Romeinen is deze techniek over de wereld verspreid.

In de middeleeuwen kwam het gebruik van lood als profielmateriaal letterlijk in beeld. De reden was een praktische: men was niet in staat om grote glasoppervlakten te produceren. Dit onvermogen genereerde wel een prachtig mooie glas in lood kunstvorm dat vooral in kerken (zoals prachtig te zien is op de foto) en herenhuizen vaak werd toegepast. ​

Glas en lood: never change a wining team

Glas en lood vormen samen al eeuwen een ijzersterk team. ​Het oudste glas in loodraam dateert uit de eind 9e eeuw. Aanzienlijk recenter zijn de werkzaamheden van Noordman glasatelier. In 2004 begon Bas Noordman aan de Reinkensstraat 18. Tegenwoordig heeft Noordman Glas in Lood het glasatelier aan de Obrechtstraat 57 in Den Haag.

Door zijn grote gedrevenheid en zijn constante hang naar perfectie, wist Noordman zijn atelier succesvol uit te bouwen tot een begrip in Den Haag.
Met als gevolg een comfortabel gevulde orderportefeuille voor Noordman Glas in Lood. Heeft u een glas in loodvraag? Vrijblijvend zoeken we met u naar een passend antwoord. Is dat antwoord gevonden, dan zetten wij dat om in een overzichtelijke offerte.

Noordman, de specialist in glas in lood

NOORDMAN GLAS IN LOOD_018