Mogelijkheden en toepassingen glas in lood

Glas in lood is in zijn creatieve verschijningsvorm enorm divers. Datzelfde geld ook voor de toepassingsmogelijkheden. Het producten- en dienstenpakket van Noordman Glas in Lood sluit naadloos daarop aan.

Restauratie en schadeherstel​
Of het nu een beschadigde glas in lood-raam, een Art Deco-lamp of slechts het vervangen van alleen in slechte staat verkerend lood betreft: samen met u kijken we naar de mogelijkheden of, hoe en voor welk prijskaartje het object zijn oude grandeur weer terug kan krijgen. Is het lood in te slechte staat en daardoor niet meer te restaureren, dan kan een bestaand paneel in zijn geheel voorzien worden van nieuw lood en worden kapotte glasdelen vervangen door identiek glas.

Isolatie ​glas in lood
Een glas in loodraam ‘doet’ niet aan temperatuursisolatie. Dubbel glas wel. Om de twee werelden van raamverfraaiing en isolatie samen te brengen, bestaat de mogelijkheid om het glas in loodraam ‘in te pakken’ in dubbel isolatieglas. Als er tevens gebruik gemaakt wordt van ontspiegeld isolatieglas is de lichtval door het glas in lood nog optimaler.

Versteviging van glas in lood
Glas in lood is doorgaans kwetsbaarder dan gewoon glas. Zeker als het toegepast wordt in vestibule-deuren, klapramen en bovenlichten. Naast de toepassing van bintroedes bij smalle loodprofielen (ronde, aan het lood ‘geknoopte’ metaal-profielen), maken we ook gebruik van loodprofielen met een staalkern (staallood) bij bredere loodprofielen om onzichtbaar toch een optimale stevigheid te realiseren

 

Tweede jeugd glas in lood
Oude glas in lood bovenlichten kunnen bij vervanging hergebruikt worden als raamdecoratie/anti inkijkpaneel. Desgewenst kan het oorspronkelijke houten raam vervangen worden door een ‘raam’ van staallood ten behoeve van de stevigheid.

Mogelijkheden Noordman Glas in Lood
De verschijningsvormen van glas in lood zijn oneindig, zowel qua toepassing als uitvoering. Iedere opdracht, of het nou klassiek, modern of een eigen ontwerp betreft, is minstens even uniek en vereist hand- en vakwerk. Heeft u een glas in loodvraag? Vrijblijvend zoeken we met u naar een passend antwoord. Is dat antwoord gevonden, dan zetten wij dat om in een overzichtelijke offerte.